mandag

Les

Helse i hver tåre – nationen.no

LØK
  • Grasløk (Allium schoenoprasum)
    er svær vanlig i villahager, den en liten, tynn og med mild smak.
  • Gul kepaløk (Allium cepa)
    er den tradisjonelle løken vi bruker her i Norge, se kepaløk.
  • Hvit kepaløk (Allium cepa)
    ligner den gule kepaløken men har hvitt skall, se kepaløk.
  • Hvitløk (Allium
    sativum)
    består av flere båter (fedd) som danner hele løken, mindre enn kepaløk,
    hvit i kjøttet og meget sterk smak. Frisk hvitløk er mildere på smak
    enn den tørkete.
  • Kepaløk (Allium
    cepa) er den tradisjonelle løken vi bruker i Norge. Den kan være både
    gul, rød og hvit, og har forholdsvis sterk lukt og smak.
  • Luftløk (Allium x proliferum) danner klaser av småløker i stedet for blomster øverst på stengelen.
  • Pipeløk (Allium
    fistulosum) har hule blader, men danner ikke noe særlig løk nederst
    Ramsløk (Allium ursinum) vokser vilt i Norge og har sterk og god aroma.
    Det er bladene som brukes.
  • Rødløk (Allium cepa) har litt mildere smak enn gul kepaløk og har røde løkskjell.
  • Salatløk (Allium cepa) er den største løken som selges i Norge og har mild og rund smak.
  • Sjalottløk (Allium cepa var. ascalonicum) består av flere småløker som henger sammen. Den er mer aromatisk enn kepaløk.
  • Sylteløk/Sølvløk (Allium cepa) er en liten hvit kepaløk som egner seg til sylting for eksempel i pickles og sylteagurker.
  • Søtløk ser ut som vanlig gul løk, men er søtere og mildere på smak.
  • Vårløk (Allium cepa) er kepaløk som høstes som svært ung hvor selve løken ikke har begynt å svelle noe særlig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: